Goldcorn

Goldcorn:

Met de introductie van de Goldcorn duivenkorrel treedt er een nieuwe fase in v.w.b. de aanvulling op duivenvoeders.

Zoals al langer bekend zat er vanaf de introductie van de All In One mengeling (Koopmanmengeling) de zgn. Vitaform-plus korrel. Per februari 2011 hebben wij deze korrel omgedoopt tot Goldcorn. Goldcorn het wonder der natuur.

De Goldcorn is vanaf nu ook apart verkrijgbaar in 5 kg verpakkingen.

Waarom nu deze korrel, de nieuwe Goldcorn ?

Vele duivenliefhebbers waren en zijn uiterst tevreden over de huidige samenstelling echter de techniek staat niet stil en wij zijn er in geslaagd een nog betere korrel samen te stellen met o.a. schapenvet en vanille! Na een uitvoerige testfase bij Europese tophokken luidde de conclusie: inderdaad de Goldcorn geeft een enorme boost aan de gezondheid en vitaliteit van de duivenkolonie.

Later komen wij terug op uitgekiende samenstelling en het uniek procedé waarmee de Goldcorn gemaakt wordt en 18 maanden gegarandeerd goed blijft.

Terug in de tijd:

Eerst even terug in de tijd waarmee het ontstaan en de noodzaak van de korrel wordt verklaard.

In 1976 kwam Gerard Koopman voor het eerst in contact met de toenmalige kampioen: Jules Rijckaert uit St. Amandsberg Hij liet Gerard zien dat een duif in haar natuurlijke omgeving meer verlangt dan uitsluitend duivenvoer. De duiven pikten als zij de gelegenheid hiervoor kregen o.a. slakjes. Blijkbaar is er behoefte aan dierlijk eiwit. Niet iedere duif heeft de mogelijkheid tot vrije uitvlucht en Rijckaert zag in de kaas die hij daarna zijn duiven voerde een uitstekende vervanger voor dit natuurlijke gedrag.

Rond 1997 kreeg Gerard voor het eerst bezoek uit Taiwan. Dit was in de tijd dat de bekende Beatrix-doffer begon te haperen met het bevruchten. De Taiwanese liefhebber zegde toe met een samenstelling te komen waarmee dit weer op gang geholpen zou worden. In de lijst die hij later stuurde zat o.a. schapenvet. Schapenvet kende Gerard al uit zijn eigen praktijk van de dierenwinkel die hij toen nog runde. Regelmatig had hij klanten die vachtproblemen hadden met hun hond schapenvet voorgeschreven. In 90% van de gevallen waren de vachtproblemen geschiedenis! Dit kon dus niet slecht zijn.

De laatste component, pinda’s zijn anno nu welhaast een vanzelfsprekendheid. Een duif vliegt immers vnl. op vet en dit is ruimschoots voorhanden in de pinda. Bovendien eten ze het graag.

Uniek productie procedé:

Een jarenlange praktijk ervaring, het testen op Europese tophokken en de hulp van de meest moderne techniek hebben ervoor gezorgd dat op dit moment de Goldcorn het maximum is binnen de categorie van bijvoeders, een must voor iedere duivenliefhebber die zijn duiven niets tekort wil doen. De tijd van verslappen is immers voorbij.

Wij zijn erin geslaagd om naast kaas en pinda’s ook schapenvet en vanille aan deze prachtige korrel toe te voegen.
Schapenvet en vanille hebben een zeer positieve invloed op het uithoudingsvermogen, de darmflora en de spijsvertering!

Om schapenvet toe te kunnen voegen, wordt het eerst verwarmd en daarna geblend met zonnebloem, Arachide en lijnolie. Juist deze combinatie van oliën en vetten heeft iets speciaals wat tot uitdrukking komt in de vorm van een super conditie!

Uitgebreide samenstelling:

Voor de geïnteresseerden onder ons volgt hier de samenstelling.

Schapenvet, dierlijk vet met unieke eigenschappen, Zonnebloem-Lijnzaad en Arachideolie,
welke de Omega vetzuren leveren.
Dierlijke vetten, uit eidooier, kaas en melk, geven net dat stukje extra energie.
Tarwekiemen en vitamine E , de zuurstof leveranciers, waardoor het uithoudingsvermogen toeneemt.
Alfalfa, betacaroteen, zeewier en biergist, zorgen voor het vitamine B complex, essentiële enzymen.
De vitaminen A, K en E en natuurlijk de mineralen, aminozuren en sporenelementen.
Lecithine, de transporteur van vetten door het lichaam, nodig voor een topconditie.
Prebiotica, voor een goede darmflora, welke de gezondheid fors ondersteund!
Soya en Arachidemeel /pindameel, voor de energiebehoefte tijdens zware vluchten!
Extra vitaminen, zoals: k3, B complex, C, A, D3, E enz.

Verkrijgbaarheid:

Goldcorn is verkrijgbaar via de betere dierenspeciaalzaak, in een 5 kg verpakking en wordt op de markt gebracht door Beduco te Schoten, België en verdeeld in Nederland door o.a. Mol diervoeding te Dalfsen, tel 0529-431223

Vraag ernaar bij uw leverancier of neem contact op met de fa. Beyers, www.beduco.be
Vertegenwoordiger in Nederland, Dick de Leeuw, tel. 06-51358457

GOLDCORN, voor elk seizoen, voor elk soort duivenvoeder, 5% bijmengen! Praktisch betekent dit op iedere 100 kg duivenvoer, slechts 5 kg Goldcorn.